Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Download gratis voor Android Download gratis voor iPhone Download gratis voor Windows Phone
Terug
  1. Home
  2. Gezondheid
  3. Hulp van specialisten
  4. Seksueel misbruik

Seksueel misbruik

Per 1 januari 2015 zijn het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) samengevoegd in Veilig Thuis. Bij Veilig Thuis kan je terecht voor een luisterend oor, advies en hulp vanwege huiselijk geweld en kindermishandeling. Als je hulp zoekt of als je zorgen hebt over anderen. Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is, doorbreekt onveilige situaties en organiseert de juiste hulp. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf.

Veilig Thuis is gratis te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800-2000. Spreek je gemeente/woonplaats in en je wordt direct doorverbonden met Veilig Thuis in je eigen regio. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook op de website kijken: www.vooreenveiligthuis.nl.

Van seksueel misbruik is sprake wanneer iemand gedwongen wordt seksuele handelingen te verrichten of hiervan getuige te zijn, zonder dat hij of zij dat zelf wil. Seksuele intimidatie is ook een vorm van seksueel misbruik. Word jij lastig gevallen of achtervolgd door iemand, of ken je iemand die lastig wordt gevallen? Bel ook dan met Veilig Thuis. Zij kunnen je verder helpen. 

Verder kan je ook 24 uur per dag terecht bij Centrum Seksueel Geweld. Als je bent aangerand of misbruikt bent, kan je terecht bij een vestiging in jouw buurt. Het centrum is dag en nacht bereikbaar, en er werken verschillende professionals samen. Als je contact opneemt met het centrum, word je veilig opgevangen door een team. Er wordt naar jouw verhaal geluisterd en je wordt geholpen. Verder kan het centrum je helpen met het doen van aangifte, alleen als jij dat wilt. Zie: http://www.centrumseksueelgeweld.nl/ .