Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Download gratis voor Android Download gratis voor iPhone Download gratis voor Windows Phone
Terug
  1. Home
  2. Verzekeren
  3. Reisverzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering kun je afsluiten om je te laten verzekeren wanneer je op reis gaat buiten Nederland. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor de kosten van ongelukken en diefstal.

  1. Je kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Ga je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper. Je bent dan het hele jaar door op reis verzekerd.
  2. Je kunt kiezen voor een Europa dekking of een Wereld dekking, afhankelijk van waar je op vakantie gaat. Ga je binnen Europa op reis? Kies dan voor de Europa dekking. Ga je buiten Europa op reis? Kies dan voor de Wereld dekking.
  3. Je kunt kiezen voor verschillende onderdelen: wintersportdekking, medische kosten, ongevallendekking. Kies voor de onderdelen die voor jou nodig zijn! Ga je bijvoorbeeld niet op wintersport? Dan hoef je je daarvoor ook niet te verzekeren.
  4. Je kunt bijna altijd een annuleringsverzekering bij de reisverzekering afsluiten, dit is meestal goedkoper dan de verzekeringen apart afsluiten. Met een annuleringsverzekering krijg je het bedrag terug dat je voor de vakantie hebt betaald, als je reis onverwachts niet doorgaat door bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval.

tips