Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Download gratis voor Android Download gratis voor iPhone Download gratis voor Windows Phone
Terug
  1. Home
  2. School
  3. Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Lijkt het jou leuk om te studeren in het buitenland? Gaaf! Studeren in het buitenland heeft enorm veel voordelen. Het is een mooie ervaring voor je persoonlijke ontwikkeling, je maakt internationale vrienden én het is ook nog eens een hele bijzondere ervaring. Voordat je vertrekt, is het handig om een aantal zaken goed te regelen. 

Op de hogeschool of universiteit is het vaak mogelijk om in contact te komen met het International Office. Vraag eens na of ze dat hebben op jouw onderwijsinstelling.

Studeren in het buitenland met een beperking

Als je een beperking hebt, is het verstandig om na te vragen of er op de buitenlandse school een contactpersoon voor studenten met een functiebeperking is. Verder kunnen studenten die in het buitenland willen studeren een Erasmusbeurs aanvragen. Vraag hiernaar op je onderwijsinstelling en wees er op tijd bij. Ook is het handig om zeker te zijn van een goede verzekering en dat je de juiste zorg in het buitenland kan krijgen. Lees er hier meer over. Wil je nog meer lezen over wat je allemaal moet regelen voordat je vertrekt naar het buitenland? En ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van andere jongeren, die in het buitenland hebben gestudeerd? Zie dan deze brochure. Ben je benieuwd naar een verhaal van een jongere over studeren in het buitenland? Lees dan dit.