c

Waar vind ik hulp?

Het is belangrijk om overzicht te hebben over je geldzaken. Lukt het niet om grip op je geld te krijgen? Vraag dan om hulp! Vraag het aan iemand die je echt vertrouwt. Bijvoorbeeld een familielid of een betrouwbare vriend. Is er niemand in de buurt die jou kan helpen? Dan zijn er andere mogelijkheden om hulp te krijgen.

Waar vind je hulp? 

Jouw gemeente heeft vaak een (financieel) inloopspreek uur. Hier kan je (zonder afspraak) terecht met jouw vragen. In sommige gemeenten kan je met vragen terecht bij het wijkteam of is er een speciaal jongerenloket. De gemeente kan jouw informatie en advies geven. Samen kijken jullie welke hulp het meest passend is.

Voorbeelden van hulp
  • Budgetbeheer
  • Budgetcoaching
  • Vrijwilligers/schuldhulp maatje

Oefenen met geldzaken

Wil je thuis zelf oefenen? Kijk eens op e-learning.nl. Hier vind je de online training ‘Smart met geld’. Je leert hoe je goed met geld omgaat en krijgt veel handige tips. 

Waar vind je online hulp?

Je wilt natuurlijk goed geholpen worden door een betrouwbare partij. Vraag dus om hulp via een officiële organisatie. 

Voorbeelden

Hulp bij schulden

Lukt het niet om je rekeningen te betalen of staat er deurwaarden op de stoep ? Heb je schulden en kom je er zelf niet uit? Dan moet de gemeente jou helpen. Zoek op de lokale pagina of website van jouw gemeente waar jij je kan aanmelden voor een eerste gesprek om hulp te krijgen.

Heb je een spoedvraag? Bijvoorbeeld omdat je uit je huis gezet wordt of je zorgverzekering wordt stopgezet? Dan krijg je binnen 3 dagen bericht.

Kom je er niet uit? Dan kun je bellen met 0800-8115. Dit is een telefoonlijn waar professionele medewerkers jou kunnen helpen met jouw geldzorgen.

Google Play App Store