Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Download gratis voor Android Download gratis voor iPhone Download gratis voor Windows Phone
Terug
 1. Home
 2. Geldzaken
 3. Uitgaven
 4. Schulden

Schulden

Als je schulden hebt, is het niet slim om net te doen alsof er niets aan de hand is. Je telefoon kan worden afgesloten, je kunt meerdere brieven (aanmaningen) krijgen en de toon wordt steeds vervelender. Uiteindelijk kun je zelfs je woning uitgezet worden.

Voorkomen van schulden:

 1. De eerste belangrijke stap is het opschrijven van je financiën. Wat komt er elke maand bij jou binnen en wat geef je uit? Maak alle post open en order het in een map.
 2. Geef je meer geld uit dan dat er binnenkomt? Kijk dan welke uitgave je kunt missen.
 3. Wil je een nieuwe telefoon of nieuwe kleren kopen? Spaar hier dan eerst voor, zodat je zeker weet dat hier geld voor is.
 4. Kijk of je recht hebt op toeslagen of subsidies via deze pagina

Toch schulden?

 1. Regel een betalingsregeling bij de schuldeisers. Hoe je dit kunt doen vind je op deze pagina.
 2. Lukt dit niet? Dan kom je in de schuldsanering terecht. Lees meer over de schuldsanering
 3. Zie je je financiële situatie alleen niet (meer) zitten? Roep dan hulp in van maatschappelijk werk, het juridisch loket of van de financiële thuisadministratie. Zij kunnen jou helpen bij het regelen van je financiën. Typ in Google ‘hulp financiën + jouw woonplaats’ en neem contact op met een instantie bij jou in de buurt.

Let op: je ouders zijn financieel niet meer voor jou verantwoordelijk vanaf je 18e verjaardag. Je moet vanaf je 18e dus altijd zelf je rekeningen (dus ook je schulden) betalen.

tips